IT Quiz Questions and Answers PDF

IT Quiz Questions and Answers PDF download free from the direct link given below in the page.

❴SHARE THIS PDF❵ FacebookX (Twitter)Whatsapp
REPORT THIS PDF ⚐

IT Quiz Questions and Answers

Information technology (IT) is the use of computer systems or devices to access information. Information technology is responsible for such a large portion of our workforce, business operations and personal access to information that it comprises much of our daily activities.

IT basics can be divided into six broad categories: computer hardware and peripherals, operating systems, office productivity software, servers, networking, and coding.

IT Quiz Questions and Answers PDF

1. Who is known as the father of Free Software Foundation?
Ans: Richard Mathew Stallman

2. In which year was the ‘C’ programming language developed?
Ans: 1972

3. Who is known as the father of Internet?
Ans: Vinton Cerf

4. Who used the binary system of numeration for the first time?
Ans: Thomas Harriot

5. Who is the first computer programmer?
Ans: Ada Lovelace

6. In which year was computer graphics oringinated?
Ans: 1940

7. Who is the inventor of Supercomputer?
Ans: Seymour Cray

8. What is the name of World’s first digital Computer?
Ans: Mark 1

9. What is the name of India’s first indigenous supercomputer developed by CDAC named?
Ans: Param

10. Which was the first Pocket Computer?
Ans: SHARP PC1211

11. What is the name of the tablet introduced by Amazon?
Ans: Kindle Fire

12. Who invented Computer Mouse?
Ans: Doughles Engelbert

13. Speak to Tweet is a service given by which giant?
Ans: Google

14.’Xoom’ is the name of tablet developed by which company?
Ans: Motorola

15. ‘WIT’ is the NASDAW code of which Indian IT company?
Ans: Wipro

16. Expand HDMI
Ans: High Defenition Multimedia Interface

17. What was developed by PYRA Labs and later sold to google?
Ans: Blogger

18. Who is known as the father of World Wide Web?
Ans: Tim Berners Lee

19. Which mehod is used to connect to a remote computer?
Ans: Dialup

20. What do you call a single point on a computer screen?
Ans: Pixel

21. The CPU Chip used in a computer is made of which element?
Ans: Silica

22. Which computer was designed to be compact as possible?
Ans: MicroComputer

23. What is the name of the device which produce hard copy graphics?
Ans: Plotter

24. When is world computer literacy day celebrated?
Ans: December 2

25. The processing power of a CPU is measured in?
Ans: MIPS

26. Windows 10 was released on which day?
Ans: July 29

27. Which command is used to view the sub directory structure of a drive?
Ans: TREE

28. Round robin scheduling is he premptive version of?
Ans: FIFO

29. When did IBM released its first version of DOS OS 1.0?
Ans:1981

30. Start button was introduced in which operating system?
Ans: Windows 95

31. Groupon was rebranded in India to what name?
Ans: Nearbuy

32. Which system software does the job of merging the records from two files to one?
Ans: Utility Program

33. While running DOS on a computer, which command is used to duplicate the entire diskette?
Ans: DISKCOPY

34. What is the name given to the organized collection of software that control the entire operation of c computer?
Ans: Operating System

35. What is the name of the OS for the laptop MACLITE?
Ans: OZ

36. What is the memory range from 1k-640k called?
Ans: Conventional memory

37. IBM released its first PC in 1981, what was the name of OS that was popular at that time?
Ans: CP/M

38. How long is an IPV6 Address?
Ans: 128 bit (16 byte)

39. Which protocol does DHCP uses at the transport layer?
Ans: UDP

40. Which protocol is used to send a destination network unknown messge back to originating host?
Ans: ICMP

You can download the IT Quiz Questions and Answers PDF using the link given below.

2nd Page of IT Quiz Questions and Answers PDF
IT Quiz Questions and Answers

IT Quiz Questions and Answers PDF Free Download

REPORT THISIf the purchase / download link of IT Quiz Questions and Answers PDF is not working or you feel any other problem with it, please REPORT IT by selecting the appropriate action such as copyright material / promotion content / link is broken etc. If this is a copyright material we will not be providing its PDF or any source for downloading at any cost.

SIMILAR PDF FILES

  • 100 Science Quiz Questions with Answers

    100 Science Quiz will help learners for preparing competitive examinations and will be able to score better as all the resources required to study General Science are provided here. We tried to simplify the complexities of some of the topics in the form of questions and answers so that preparation...

  • 11th IT Book

    11th IT Book is a combination of theoretical as well as practical skills. The Skill Oriented Practical (SOP) will give you a peek into the world of digital technology. You will certainly master a specific skill set that will help you further to enhance your higher education or job opportunities....

  • 5 Love Languages Test

    The five love languages are five different ways of expressing and receiving love: words of affirmation, quality time, receiving gifts, acts of service, and physical touch. Not everyone communicates love in the same way, and likewise, people have different ways they prefer to receive love. Here you can download the PDF...

  • AIDs Quiz Questions and Answers

    Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS) is a disease caused by HIV. In that condition, a human’s immune system is too weak to protect against any sickness or infection. AIDS is usually the last stage of HIV infection when the patient can no longer defend himself and thus spreads various diseases....

  • Aksharamuttam Quiz 2024 Malayalam

    അക്ഷരമുറ്റം ക്വിസ് മത്സരത്തിൽ പങ്കെടുക്കുന്ന കൂട്ടുകാർക്കായി Current Affairs ചോദ്യങ്ങൾ ഉൾപ്പെടുത്തിയ 10 set ഓൺലൈൻ പ്രാക്ടീസ് ടെസ്റ്റുകൾ This is a quiz competition conducted by Kerala state. The participants who win the Sub District Level Competition will further compete for district Level Competition and finally State Level Competition. To participate in this quiz competition...

  • Amar Chitra Katha

    Amar Chitra Katha PDF is an Indian publisher of graphic novels and comics. Most of them are based on religious legends and epics, historical figures and biographies, folktales, and cultural stories. The company was founded in 1967 by Anant Pai. The comic series was started by Anant Pai in an...

  • Amritpex Brochure 2023

    AMRITPEX-2023 offers many more attractions, making it an unmissable event Some of the attractions are the Wall of Stamps, Live Painting by Artists and Painters, Curated and Guided Tours, and a Time Capsule. With 1400 frames and digital exhibits on display in a floor area of 50,000 sq ft, and...

  • Bal Satsang Part 1 Gujarati

    Download Bal Satsang Part 1 in gujarati pdf format or read online by clicking the direct link provided below. This pdf will help you to crack Bal Satsang Part 1 examination and quiz competition.

  • Bal Satsang Part 3 Gujarati

    Download Swaminarayan Bal Satsang Part 3 in gujarati pdf format or read online by clicking the direct link provided below. This pdf will help you to crack examination and quiz competition.

  • Basheer Day Quiz 2023 Malayalam

    Vaikom Muhammad Basheer popularly referred to as Beypore Sulthan, was a writer of Malayalam literature. He was a writer, humanist, freedom fighter, novelist and short story writer, noted for his path-breaking, down-to-earth style of writing that made him equally popular among literary critics as well as the common man. The...