Advanced Manufacturing Process MCQ PDF

Advanced Manufacturing Process MCQ PDF Download using the direct download link

0 People Like This
REPORT THIS PDF ⚐

Advanced Manufacturing Process MCQ PDF Download in for free using the direct download link given at the bottom of this article.

Advanced Manufacturing Process MCQ

Advanced manufacturing involves versatile production methods that fully utilize capital plants and are more efficient, effective, and responsive. Efficient production involves the design, simulation, physical and computer modelling, advanced production technologies, and control techniques.

Advanced manufacturing is the use of innovative technology to improve products or processes, with the relevant technology being described as “advanced,” “innovative,” or “cutting edge”.

Advanced Manufacturing Process MCQ PDF - 2nd Page
Page No. 2 of Advanced Manufacturing Process MCQ PDF

Advanced Manufacturing Process MCQ PDF for Diploma

1-Main property of cutting fluid is
(A) Specific gravity
(B) Specific heat
(C) Ductility
(D) Viscosity

2-A tool which is used to enlarge a previously drilled hole is known as
(A) Boring tool
(B) Turning tool
(C) Form tool
(D) Facing tool

3-Which one of the following tapers is used for making shank of lathe centres?
(A) Jerno tapers
(B) Non-standard taper
(C) Brown and Sharp taper
(D) Morse standard taper

4-Slotter machine is specified by
(A) Table diameter
(B) Maximum stroke of its arm
(C) Number of stroke per minute
(D) All of the above

5-Drill sleeve is used when the taper shank of the drill is
(A) Smaller than the machine spindle
(B) Larger than the machine spindle
(C) Equal to the machine spindle
(D) None of the above

6-Which one of the following processes is used for removing scratches from previous operations?
(A) Painting
(B) Oxidation
(C) Polishing
(D) Enameling

7-Which one of the following properties is the most essential for the metals in the process of casting, welding, brazing and soldering?
(A) Fusibility
(B) Malleability
(C) Tenacity
(D) Plasticity

8-Lathe bed is made of
(A) High speed steel
(B) High carbon steel
(C) Mild steel
(D) Cast iron

9-Back gear is used in cone pulley head stock on lathe
(A) To increase speed
(B) To decrease speed
(C) To change the direction of speed
(D) None of these

10-Which type of chuck is used for self alignment?
(A) Magnetic chuck
(B) Three jaw chuck
(C) Four jaw chuck
(D) None of these

ANSWERS:
1-(B), 2-(A), 3-(D), 4-(D), 5-(A), 6-(C), 7-(A), 8-(D), 9-(B), 10-(B)

You can download the Advanced Manufacturing Process MCQ PDF using the link given below.

Advanced Manufacturing Process MCQ PDF Download Link

REPORT THISIf the download link of Advanced Manufacturing Process MCQ PDF is not working or you feel any other problem with it, please REPORT IT by selecting the appropriate action such as copyright material / promotion content / link is broken etc. If Advanced Manufacturing Process MCQ is a copyright material we will not be providing its PDF or any source for downloading at any cost.

RELATED PDF FILES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *