International Business Multiple Choice Questions PDF

Download PDF of International Business Multiple Choice Questions from instapdf.in

3 People Like This
SHARE THIS AND SPREAD THE LOVE
REPORT THIS PDF ⚐

Download International Business Multiple Choice Questions PDF for free from instapdf.in using the direct download link given below.

International Business Multiple Choice Questions

1.The first phase of globalization started around 1870 and ended with …..
a. World War I
b. World War II
c. The Establishment of GATT
d. In 1913 when GDP was High
Ans: a
2. IBRD (International Bank for Reconstruction and Development) also known as
a. Exim Bank
b. World Bank
c. International Monetary fund
d. International Bank
Ans: b
3. Ultimately ………………was replaced by the …………….on 1st Jan 1995
a. GATS, WTO
b. WTO, GATT
c. GATT, WTO
d. IMF, GATT
Answer: c
4. Which is the right sequence of stages of Internationalization
a. Domestic, Transnational, Global, International, Multinational
b. Domestic, International, Multinational, Global, Transnational
c. Domestic, Multinational, International, Transnational, Global
d. Domestic, International, Transnational, Multinational, Global
Answer: b
5. Subsidiaries consider the regional environment for policy / Strategy formulation is known
as
a. Polycentric Approach
b. Regiocentric Approach
c. Ethnocentric Approach
d. Geocentric Approach
Answer: b
6. According to this theory, the holdings of a country’s treasure primarily in the form of gold
constituted its wealth.
a. Gold Theory
b. Ricardo Theory
c. Mercantilism
d. Hecksher Theory
Answer:c
7. The Theory of Absolute Cost Advantage is given by
a. David Ricardo
b. Adam Smith
c. F W Taylor
d. Ohlin and Heckscher
Answer:b
8. The Theory of Relative Factor Endowments is given by
a. David Ricardo
b. Adam Smith
c. F W Taussig
d. Ohlin and Hecksher
Answer: d
9. The theory of comparative cost advantage is given by
a. David Ricardo
b. Adam Smith
c. F W Taussig
d. Ohlin and Hecksher
Answer: a
10. ……………is the application of knowledge which redefines the boundaries of global
business
a. Cultural Values
b. Society
c. Technology
d. Economy
Answer:c
11. Capitalistic, communistic and Mixed are the types of
a. Economic System
b. Social System
c. Cultural Attitudes
d. Political System
Answer:a
12. Which is not an Indian Multinational Company?
a. Unilever
b. Asian Paints
c. Piramal
d. Wipro
Answer: a
13. Globalization refers to:
a) Lower incomes worldwide
b) Less foreign trade and investment
c) Global warming and their effects
d) A more integrated and interdependent world
Answer: d
14. Which of the following is not a force in the Porter Five Forces model?
a. Buyers
b. Suppliers
c. Complementary products
d. Industry rivalry
Answer:c
15. Comparative Cost Trade Theory is given by
a. Adam Smith
b. David Ricardo
c. Gottfried Haberler
d. Heckscher Ohlin
Answer: b
16. …….is the payment method most often used in International Trade which offers the exporter best assurance of being paid for the products sold internationally.
a. Bill of Lading
b. Letter of Credit
c. Open Account
d. Drafts
Answer: b

Download the International Business Multiple Choice Questions in PDF format using the link given below.

International Business Multiple Choice Questions PDF Download Link

REPORT THISIf the download link of International Business Multiple Choice Questions PDF is not working or you feel any other problem with it, please REPORT IT by selecting the appropriate action such as copyright material / promotion content / link is broken etc. If International Business Multiple Choice Questions is a copyright material we will not be providing its PDF or any source for downloading at any cost.

RELATED PDF FILES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *