Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF

Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF Download

Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF download link is available below in the article, download PDF of Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English using the direct link given at the bottom of content.

5 People Like This
REPORT THIS PDF ⚐

Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF

Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF Download for free using the direct download link given at the bottom of this article.

Gandhi Jayanti is celebrated in India on 2nd October every year to commemorate the birthday of Mahatma Gandhi. It is one of the national holidays in India. Let us solve some interesting questions about Mahatma Gandhi and Gandhi Jayanti.

On this day government offices, post offices are closed. Other businesses, stores, organizations may be closed or have reduced opening hours. Children must know about the life of Gandhi and times and the struggle he put in to help us attain freedom from British rule.

MCQ on Mahatma Gandhi Quiz with Answer

1. Who called Gandhi ‘Mahatma’?

Answer: Rabindranath Tagore

2. Who is considered as spiritual guru of Gandhiji?

Answer: Leo Tolstoy

3. Where was Mahatma Gandhi born?

Answer: Porbandar, India – It is a coastal city in Gujarat, also known for being the birthplace of Sudama

4. What is Mahatma Gandhi’s first name?

Answer: Mohandas

5. What is the name of Mahatma Gandhi’s parents?

Answer: Karamchand and Putlibai Gandhi

6. What did Gandhiji call freedom fighter Subhash Chandra Bose?

Answer: Patriot

7. What is the significance of the Gandhi Memorial in Kanyakumari?

Answer: Gandhiji’s ashes were kept here before immersion in the sea on February 12, 1948

8. When was the Mahatma Gandhi Series of banknotes issued by the Reserve Bank of India?

Answer: 1996

9. Who is the author of Gandhiji’s favourite Bhajan ‘Vaishnava jana to tene kahiye’?

Answer: Narsi Mehta – The bhajan speaks about the ideals of a Vaishnava Jana or a follower of Lord Vishnu

10. What was the civil disobedience movement where the British were asked to leave India called?

Answer: Quit India Movement

11. Who led the salt Satyagraha Movement with Gandhi?

Answer: Sarojini Naidu

12. How is the date of Mahatma Gandhi’s return to India in 1915 observed now?

Answer: Pravasi Bharatiya Divas

13. When is the International Day of Non-Violence celebrated?

Answer: October 2 — apt, isn’t it?

14. Where is Sabarmati Ashram?

Answer: Ahmedabad – It was formerly known as “Satyagraha Ashram”

15. By which name is Gandhi lovingly called by his countrymen?

Answer: Bapu – It is a Gujarati endearment for “father” or “papa”

Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF

You can download the Gandhi Quiz Questions and Answers English PDF using the link given below.

Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF - 2nd Page
Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF - PAGE 2

Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF Download Link

REPORT THISIf the purchase / download link of Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English PDF is not working or you feel any other problem with it, please REPORT IT by selecting the appropriate action such as copyright material / promotion content / link is broken etc. If Quiz on Mahatma Gandhi with Answers in English is a copyright material we will not be providing its PDF or any source for downloading at any cost.

RELATED PDF FILES

Leave a Reply

Your email address will not be published.